Goda frukostbullar


12 st, ​ugn 225°

Indigridienser:
25 g margarin
50 g jäst
3 dl vatten
2 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
2 tsk socker
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Till pensling: mjölk och vallmofrö

Gör så här:1. Smula jästen. Smält margarin, yoghurt och vattnet till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om.
2. Blanda ner salt, socker, grahamsmjöl och rågsikt i degvätskan. Arbeta till sist ner vetemjölet.
3. Låt jäsa under duk i 30 min.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den väl och forma 12, fler om man vill ha mindre bullar.
5. Pensla med mjölk och strö vallmofrö över.
6. Låt jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
Jag har modifierat receptet lite och bytt ut filmjölken mot naturell yoghurt. Rågmjöl till rågsikt och ökat mängden till 4 dl istället för 2 dl. Vetemjölet har jag sänkt från 9 dl till 7 dl.

Original receptet finns i Baka gott matbröd från allt om mat