Gör så här:1. Smula jästen. Smält margarin, yoghurt och vattnet till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om.
2. Blanda ner salt, socker, grahamsmjöl och rågsikt i degvätskan. Arbeta till sist ner vetemjölet.
3. Låt jäsa under duk i 30 min.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den väl och forma 12, fler om man vill ha mindre bullar.
5. Pensla med mjölk och strö vallmofrö över.
6. Låt jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
Jag har modifierat receptet lite och bytt ut filmjölken mot naturell yoghurt. Rågmjöl till rågsikt och ökat mängden till 4 dl istället för 2 dl. Vetemjölet har jag sänkt från 9 dl till 7 dl.
Original receptet finns i Baka gott matbröd från allt om mat
2. Blanda ner salt, socker, grahamsmjöl och rågsikt i degvätskan. Arbeta till sist ner vetemjölet.
3. Låt jäsa under duk i 30 min.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den väl och forma 12, fler om man vill ha mindre bullar.
5. Pensla med mjölk och strö vallmofrö över.
6. Låt jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
Jag har modifierat receptet lite och bytt ut filmjölken mot naturell yoghurt. Rågmjöl till rågsikt och ökat mängden till 4 dl istället för 2 dl. Vetemjölet har jag sänkt från 9 dl till 7 dl.
Original receptet finns i Baka gott matbröd från allt om mat