Gör så här:
1. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet. Häll resten av vattnet i degbunken tillsammans med oljan, saltet och största delen av mjölet.
2. Arbeta ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa i bunken ca 15 min.
3. Arbeta sedan degen något mer i bunken och knåda den på bakbord med resten av mjölet tills den smidig och samtidigt seg.
4. Forma degen till 2 rullar, ca 60 cm långa och vik ihop dem till stora kringlor direkt på bakplåt. Eller forma dem till två stycken limpor.
5. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
6. Grädda i 225° ca 20 min.
1. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet. Häll resten av vattnet i degbunken tillsammans med oljan, saltet och största delen av mjölet.
2. Arbeta ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa i bunken ca 15 min.
3. Arbeta sedan degen något mer i bunken och knåda den på bakbord med resten av mjölet tills den smidig och samtidigt seg.
4. Forma degen till 2 rullar, ca 60 cm långa och vik ihop dem till stora kringlor direkt på bakplåt. Eller forma dem till två stycken limpor.
5. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
6. Grädda i 225° ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar