Gör så här:
1. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
2. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 min.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka, ca 25 x 45 cm. Bred ut hälften av fettet på varje kaka, strö över socker och kanel. Vik ihop kant i kant och skär ut 20 remsor och gör en knut. Lägg bullen direkt på bakplåt eller i en bullform.
6. Jäs under bakduk i ca 30 min.
7. Pensla med ett uppvispat ägg.
8. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
1. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
2. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 min.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka, ca 25 x 45 cm. Bred ut hälften av fettet på varje kaka, strö över socker och kanel. Vik ihop kant i kant och skär ut 20 remsor och gör en knut. Lägg bullen direkt på bakplåt eller i en bullform.
6. Jäs under bakduk i ca 30 min.
7. Pensla med ett uppvispat ägg.
8. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar